Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τα αυγά ορτυκιού έχουν μαλακό εξωτερικά κέλυφος με σκληρή εσωτερική μεμβράνη. Ενώ τα αυγά μπορούν να αποφλοιωθούν σαν ένα κανονικό αυγό κότας, αφαιρώντας το εξωτερικό περίβλημα είναι ευκολότερο στη συνέχεια να αφαιρέσετε την εσωτερική μεμβράνη. Τα αυγά ξεφλουδίζονται ευκολότερα εάν είναι περίπου 1 εβδομάδας.
Συστατικά για το τουρσί:
25 βραστά αυγά ορτυκιού, 1 1/2 φλιτζάνι ξίδι, 1 φλιτζάνι νερό, 3/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους άνηθο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι, 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας. 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό κρεμμύδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο. Για καυτερό τουρσί προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι. Για πολύ καυτερό προσθέστε περισσότερο κόκκινο πιπέρι ή κάποια καυτερή σάλτσα.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε για ραγισμένα αυγά.
  Στη συνέχεια, βυθίστε τα αυγουλάκια σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και καθαρίστε τα.
  Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει καλά.
  Βάλτε τα στη φωτιά και όταν το νερό αρχίσει να βράζει καλά βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  Αφήστε τα αυγά να σταθούν στο ζεστό νερό για 10 λεπτά.
  Περιστασιακά να τα ανακατεύετε απαλά για να αποτρέψετε τον κρόκο από το να κάτσει σε μία πλευρά.
  Στραγγίστε το νερό και καλύψτε τα αυγά με λευκό ξύδι (να σκεπάζονται καλά).
  Ανακατεύετε τα αυγά κάθε 2 ώρες περίπου.
  Μετά από 12 ώρες, τα κελύφη θα πρέπει να έχουν διαλυθεί στο ξύδι αφήνοντας τη μεμβράνη πάνω στο αυγό.
  Ξεπλύνετε καλά τα αυγά και ξεφλουδίστε τα από την μεμβράνη.
  Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και πάλι και τοποθετήστε τα σε ένα βάζο κονσερβοποίησης 1 λίτρου.
  Τοποθετήστε τα συστατικά για το τουρσί σε ένα τηγάνι και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Ρίξτε το μίγμα μέσα στο βάζο, καλύπτοντας πλήρως τα αυγά.
  Όταν τα αυγά και το μείγμα κρυώσουν, καλύψτε το βάζο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Tagged:

Ορτύκια "Άρτεμις" © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org